Zomer vuuravonden

Zomer vuuravonden, inspirerende avond waar we met elkaar bij een heerlijk vuur een thema verkennen. De avonden hebben een thema waarbij er een mix is tussen de wijsheid uit de oude natuurtradities en nieuwe technieken en ontwikkelingen. Je gaat met nieuwe inspiratie, inzichten en ervaringen weer naar huis.

Praktische informatie

Waar: De Hoorneboeg (in de Luwte)

Tijd: 19.30 -22.00

Kosten: € 21,-

 

Native teachings – luisteren en Intuïtie.   Woensdag 4 september

De native tradities (indianen/natuurvolkeren) leren ons dat alles en iedereen in het leven communiceert en dit ook continu doet. Zij benoemen intuïtie als niets anders dan het opvangen en vertalen van die informatie uit je omgeving.

Er is een verschil tussen inspiratie en intuïtie. Inspiratie komt van spirit zou je kunnen zeggen, is een stuk bezieling dat door jou manifest wil worden. In een golf van inspiratie komen ideeën, gevoelens, verlangens en keuzes voort. Hierbij heb je je intuïtie nodig om je te leiden in de onrust die vaak volgt over wat en in welke stroom (voor jou) klopt. Vaak beperken we de stroom en de opties door er met onze beperkende gedachten en plaatjes tussen te zitten. Het is fijn te leren je intuïtie door je heen te laten bewegen en zo open mogelijk te luisteren zodat het makkelijker kan gaan stromen en manifest wordt.

Ieder mens heeft andere (natuurlijke) kanalen als het gaat over intuïtie verstaan. De ene ‘weet’ iets gewoon, de ander hoort waarheid of onwaarheid in iemands stem of voelt het in zijn lijf en weer een ander pikt signalen op uit zogenaamde toevalligheden of timing. Zo zijn er talloze manieren waarop jouw intuïtie door je heen werkt en kan werken en manieren om hiermee in dialoog te gaan.

We zullen op deze avond teachings uit de native traditie met je delen en we nemen je mee in een aantal praktische oefeningen om meer zicht te krijgen op hoe inspiratie en intuïtie voor jou werkt en wat je zelf kunt doen om je hierin te oefenen. We doen dit op een prachtige plek midden in de natuur bij een heerlijk vuur.

Native teachings – Peace.   Woensdag 11 september

De natives ( indianen/natuurvolkeren) leefden en leven in harmonie en met respect voor de natuur. Ze beseffen dat ze onderdeel zijn van de grote kringloop, dat we mogen nemen en weer terug dienen te geven. Zij leven intuïtief en kunnen zich afstemmen op hun natuurverbinding, daar waar wij vooral zijn gaan varen op ons denkvermogen.

Vrede is een hoog goed voor de natives omdat zij zich beseffen dat innerlijke vrede hun verbinding is met het grotere bewustzijn van alle wezens. Pas wanneer we innerlijke vrede ervaren kunnen we het leven en de informatie voor ons bestemd volledig waarnemen en toelaten.

Deze avond ga je ervaren hoe peace voelt en hoe we dit in ons zelf kunnen versterken. We doen dit op een prachtige plek midden in de natuur bij een heerlijk vuur.

Native teachings – Totem en krachtdieren.   Woensdag 25 september

In oude natuur tradities was het gebruik van kracht -en totemdieren een prachtige manier om bestaande talenten en kwaliteiten in iemand te versterken. Ze gebruikten hun natuurverbinding om de wijsheid in zichzelf en hun stam te activeren. Veel van deze oude en rijke wijsheden zijn door de eeuwen heen bewaard gebleven en nog steeds, ook nu, van grote waarde. Het is een krachtig hulpmiddel om onze natuurverbinding te versterken en intuïtie te vergroten.
Tijdens deze avond verbinden we ons opnieuw met de oude wijsheid van de totem -en krachtdieren. Je zult de rijkdom van deze natuurverbinding kunnen voelen en ervaren.

Over Danny en Helene

Wie wat tijd met hen doorbrengt kan voelen dat zij de diepe, actief luisterende native way of life in hun leven hebben geïntegreerd. Zij weten zich gesteund door hun jarenlange ervaring als therapeuten, sterke natuurverbinding, wortels in native teachings en met de informatie die doorkwam toen zij samen kwamen. Samen aan het werk ervaren ze dat hun persoonlijke talenten elkaar op een prachtige en krachtige manier aanvullen waardoor er nog meer helderheid, zachtheid en doorstroming kan komen in iedere situatie.

Door hun diverse achtergrond vormen ze een prachtige brug van de diepte en wijsheid van de oeroude tradities naar onze praktische westerse levensstijl.
Met rust, toewijding en zachtheid leven ze voor wat ze uitdragen. Ze gaan naast je staan in elk proces en doen hun werk